Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Katra Rumijem Al Naimijem i ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

ALEKSANDAR VUČIĆ
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u regionu, posebno posle tenzija izazvanih neodgovornim, jednostranim postupcima Prištine, koji su bili usmereni na ograničavanje slobode kretanja Srba sa Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je rekao da je dobro što je Priština, pod pritiskom međunarodnih predstavnika, odustala od prvobitne namere da izazove sukob i odvede ceo region u nestabilnost.

“Srbija će se uvek zalagati za mir i dijalog, kao jedini način za rešavanje otvorenih pitanja”, rekao je Vučić.

Ambasador Bocan-Harčenko ponovio je stav zvanične Moskve da su potezi Prištine neodgovorni i da treba sprečiti svaku mogućnost eskalacije.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o bilateralnim odnosima dveju zemalja, koji su okarakterisani kao iskreno prijateljski, te o zajedničkim projektima, čija je realizacija u toku ili su u pripremi, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

Vučić pozvao emira Katra da poseti Srbiju


Predsednik Srbije se sastao i sa ambasadorom države Katar Rumijem Al Naimijem.

U prijateljskom razgovoru sa ambasadorom Al Naimijem, Vučić je istakao da postoji obostrani interes za unapredenje ekonomske i bilateralne saradnje.

“U tom smislu, uputio sam otvoren poziv emiru Katara, šeiku Tamim bin Hamad Al Taniju da poseti Srbiju, jer bi to bila sjajna prilika da zajednički uspostavimo osnove i pravce za dalji razvoj i unapređenje naših odnosa”, naveo je Vučić na instagramu “Budućnostsrbije”.

Vučić je poželeo uspeh Kataru u organizaciji predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu, ponosan što se fudbalska reprezentacija Srbije kvalifikovala za učešće.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: