Podeli vest

Pripadnici takozvane kosovske policije maltretirali su noćas lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu, tokom terenske intervencije, saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ŠTRPCE
Foto: Bilten.rs

Zaposleni u Domu zdravlja su, naime, sanitetskim vozilom prevezli dvoje mladih do Kosovske Mitrovice koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Štrpcu. Po povratku, u blizini Vučitrna, njih je zaustavila Kosovska policija pod rotacijom i tretirala ih kao najveće kriminalce, dodaje se u saopštenju.

Naterali su zdravstvene radnike da izađu iz vozila u sred noći, pretresali vozilo, a potom ih grubo ispitivali da li imaju licencu i dozvole za rad uz uvrede i pretnje: “Ovo nije Srbija, ovo je država Kosovo”.

Takođe su im pretili da neće moći više da rade i da će im oduzeti vozilo. Kako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi.

Lekari se zaustavljaju bez ikakvog povoda, čak i dok prevoze bolesnike, a ovo je već drugi put u nekoliko dana da se njihove kolege zastrašuju.

Za razliku od ovakvog nehumanog i necivilizacijskog ponašanja, zdravstveni radnici Doma zdravlja Štrpce nebrojeno puta su svojim sanitetima prevozili i povređene Albance, nikad ne deleći pacijente prema etničkom ključu, ističe se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: