Podeli vest

Epicentar je bio u gradu Ludingu na dubini od 16 kilometara, na oko 180 kilometara jugozapadno od Čengdua, naveo je centar.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/Cheng Xueli/Xinhua via AP

Zemljotres jačine 6,8 stepeni Rihterove skale pogodio je danas kinesku provinciju Sečuan, a pod ruševinama je život izgubilo 46 ljudi, javio je državna agencija Sinhua.

U najjačem zemljotresu koji je od 2017. pogodio provinciju Sečuan neki putevi i kuće u blizini epicentra oštećeni su od klizišta, dok su komunikacije prekinute u najmanje jednoj oblasti, preneo je Rojters.

Zemljotres se snažno osetio u glavnom gradu Sečuana Čengduu, a treslo se tlo i u susednim pokrajinama

Nije prijavljena šteta na branama i hidroelektrana u krugu od 50 kilometara od epicentra, dok je šteta na elektromreži ostavila bez struje oko 40.000 potrošača.

Epicentar je bio u gradu Ludingu na dubini od 16 kilometara, na oko 180 kilometara jugozapadno od Čengdua, naveo je centar.

Do zemljotresa je došlo na dubini od 40 kilometara, naveo je EMSC.

Nekoliko minuta kasnije zemljotres jačine 4,2 stepena Rihterove skale zatresao je grad Jan, u blizini Ludiga, naveo je centar.

Snažan zemljotres pogodio je Jan i 2013. godine, kada je poginulo više od stotinu ljudi, a nekoliko hiljada je povređeno.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: