Podeli vest

Tramp je pod istragom zbog iznošenja iu Bele kuće vladinih dokumenata, od kojih su neki označeni kao visoko poverljivi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

tramp
Foto: Tanjug/AP Photo/Jon Elswick

Federalni sudija Ejlin Kenon se danas složila da imenuje specijalizovanog stručnjaka koji će pregledati dokumenta koje je zaplenio FBI tokom pretrage obavljene na imanju bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na Floridi.

Ona je naložila Ministarstvu pravde da obustavi krivičnu istragu, ali je rekla da će dozvoliti zvaničnicima američke obaveštajne službe da nastave da sprovode procenu dokumenata, kao i procenu štete po nacionalnu bezbednost, preneo je Rojters.

Kenonova je dala Trampovom pravnom timu i Ministarstvu pravde rok do petka da podnesu listu sa predlogom kandidata za specijalizovane stručnjake.

Specijalizovani stručnjak je nezavisni ekspert koga sud u osetljivim slučajevima može imenovati da bi imao uvid i pregledao materijale zaštićene odnosom advokata i klijenta. Svrha njihovog angažovanja je da se spreči da istražitelji dokumenta tretiraju na neprikladan način.

Tramp je optužio Ministarstvo pravde da je pokrenulo lov na veštice protiv njega, a njegovi advokati tvrde da bi imenovanje nezavisne treće strane koja bi pregledala materijal bila važna provera vlade.

Tramp je pod istragom zbog iznošenja iu Bele kuće vladinih dokumenata, od kojih su neki označeni kao visoko poverljivi, a nakon završetka mandata u januaru 2021. Dokumenta je odneo u svoj dom na imanju Mar-a-Lago u Palm Biču.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: