Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je danas da su pravo na subvenciju za kupovinu prve nekretnine po osnovu rođenja deteta do sada ostvarile 552 majke.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI/ DEJAN UROŠEVIĆ

Kisić je, prilikom posete porodici Ivane Mirosavljević iz Obrenovca, koja je kupila stan uz podršku države, poručila da je ponosna na ovu meru države, koja je jedna od najznačajnijih pronatalitetnih mera i koja je uvedena na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema njenim rečima momenat kada porodica kupi kuću ili stan je sigurno jedan od najznačajnijih trenutaka u životu i jako smo srećni što je država u mogućnosti da na ovaj način podrži porodice sa decom.

Kako je rekla pravo na subvenciju, bespovratnih 20 odsto od procenjene vrednosti nekretnine, imaju sve žene koje rode dete u našoj zemlji, bez obzira na to koliko imaju godina, koje je dete po redu, da li su u radnom odnosu ili ne, da li su u braku ili ne.
Prema njenim rečima, uslov za dobijanje ove subvencije jeste da dete ima do godinu dana, kao i da majke nisu vlasnice nekretnine na području Srbije.

Kisić je izrazila nadu da će se još više majki prijaviti za ovu vrstu podrške države, jer će to značiti da se rađa sve više dece.
“Sve što radimo i gradimo je za dobrobit naše dece i da nas bude što više”, poručila je Kisić.

Ivana Mirosavljević, majka dva dečaka, rekla je da je uz podršku države uspela da kupi stan, da nije bilo komplikovano prikupiti potrebne papire, kao i da je u zakonskom roku od 60 dana obaveštena da im je odobrena subvencija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ