Podeli vest

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić razgovarala je u Pirotu sa hraniteljima o njihovom radu, kao i o izazovima sa kojima se susreću, na tribini „Kreiranje kampanje za hraniteljstvo u lokalnoj zajednici“, koju je organizovao Centar za socijalni rad u tom gradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kisić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Kisić je istakla da je hraniteljstvo, iako privremena mera porodično-pravne zaštite dece bez roditeljskog staranja, izuzetno bitan period u životima ove dece i mladih.

“Hranitelji imaju veliku ulogu u najosetljivijem, najemotivnijem i najtežem periodu u životima ove dece i mladih, vi ih spremate za trenutak kada će naći svoju porodicu, a ti trenuci nisu nimalo jednostavni. Hvala vam na svemu što radite”, rekla je Kisić i dodala da su hranitelji pravi primer humanosti i empatije.

Kako je dodala Kisić, u Srbiji trenutno nedostaje oko 500 hraniteljskih porodica. Kisić je zbog toga ukazala na značaj promocije hraniteljstva, zbog čega je zahvalila Centru za socijalni rad Pirot na organizaciji tribine, koja predstavlja početak kampanje za promociju hraniteljstva. Kisić je rekla da veruje da će ova kampanja doprineti povećanju broja hraniteljskih porodica.

U okviru kampanje biće predstavljeni primeri dobre prakse i organizovane obuke za stručne radnike u 16 opština – Čačku, Užicu, Kruševcu, Kraljevu, Miloševcu, Nišu, Leskovcu, Pirotu, Šabcu, Jagodini, Ćupriji, Kragujevcu, Smederevu, Zaječaru, Valjevu i Požarevcu, saopštilo je danas Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: