Podeli vest

Univerzitetskom Kliničkom centru Niš danas je isporučen digitalni mamograf, donacija koju je obezbedila Fondacija princeze Katarine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je na svečanosti uručenja donacije da je digitalni mamograf vredan više od dve milijarde dinara i da je reč o veoma značajnoj donaciji.

“Želim da istaknem značaj Fondacije naših dragih Karađorđevića koja već dugo godina postoji i koja je za zdravstvene ustanove učinila puno”, rekla je ona.

Dodala je da je pokretni mamograf veoma značajan i da je već ranije postojao u Nišu, ali da je sada reč o najnovijoj tehnologiji sa najmanjim zračenjem.

“Obraćam se svim kolegama u Nišu da stimulišu žene da što češće dolaze na mamografiju da bi nam skrininzi uspeli, jer rano otkriven karcinom dojke je apsolutno izlečiva bolest”, rekla je ona.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg


Princeza Katarina Krađorđević je iskazala zadovoljstvo što je doniran mobilni mamograf Kliničkom centru Niš.

“Veoma sam zahvalna našem dragom prijatelju gospodinu Ričardu Jankovu i njegovom timu koji su nam tako velikodušno pomogli da ovo bude moguće”, rekla je ona.
Dodala je da je mamograf veoma značajan za zdravlje žena i da svakim danom rada donosi mnogo toga dobrog.

“Jako sam se zabrinula kada sam čula da mobilni mamograf koji smo doniralj 2009. godine više ne može da radi”, rekla je ona.

Princ Aleksandar Karađorđević je rekao da je veoma ponosan na princezu Katarinu i njenu fondaciju što su uspešno realizovali ovu donaciju.

“Svi znamo koliko je prevencija u medicini bitna. Kad pazimo na svoje zdravlje, i na zdravlje nama dragih ljudi, onda pazimo i na budućnost naše zemlje i našeg naroda”, rekao je on.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da je danas veliki dan za Niš jer su dobili vrednu donaciju i da je veoma važno da se pregledi obave na vreme.

“Zahvaljujem princezi Katarini i njenoj fondaciji. Sada će mamograf moći da ode tamo gde je moguće, do najudaljenijih mesta u kojima žive naše žene u Nišu”, rekla je ona.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: