Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” danas je dočekao sedmomilionitog putnika u ovoj godini, kome su direktor Aerodroma Fransoa Berizo i izvršni direktor za saobraćaj avio-kompanije Air Serbia Milan Malović uručili vaučer za besplatno povratno putovanje za destinaciju po izboru.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

NIKOLA TESLA AERODROM
Foto: shutterstock

Putnik je Aleksandra Kandić iz Valjeva, a putovala je direktnim letom nacionalnog avio-prevoznika Er Srbija za Lisabon, saopštio je Beogradski aerodrom.

“Sa velikim zadovoljstvom ćemo dočekati više od sedam miliona putnika u ovoj godini, posebno s obzirom na činjenicu da smo prevazišli rekord od 6,2 miliona putnika u prepandemijskoj 2019. Ovom rezultatu je, u najvećoj meri, doprinela kompanija Er Srbija koja ove godine takođe beleži rekordan broj putnika i novih linija, kao i značajan saobraćaj ostalih partnerskih avio-kompanija”, rekao je Berizo.

Istakao je da dinamičan oporavak saobraćaja i kontinuirani radovi na proširenju, modernizaciji i povećanju kapaciteta pokazuju da smo na dobrom putu da Beogradski aerodrom postane ključno čvorište u regionu.

Aerodrom će do kraja 2023. godine zabeležiti više od sedam miliona putnika, što je rekordni rezultat, koji prevazilazi broj putnika iz 2019. godine.

“Aerodrom ‘Nikola Tesla’ je naša matična baza i vitalno čvorište sa kojeg putnici Er Srbije kreću ka velikom broju destinacija do kojih letimo iz Beograda. Sedam miliona putnika je do sada u 2023. godini koristilo usluge aerodroma, a više od polovine njih letelo je upravo Er Srbijom. Otud i želja da zajedno obeležimo taj uspeh”, rekao je Malović.

U prvih devet meseci ove godine Beogradski aerodrom je ugostio 42 odsto više putnika nego prošle godine i 25 odsto više nego u istom periodu 2019. godine.

U istom periodu obavljeno je više od 62.000 letova, odnosno 26 odsto više nego prethodne godine i 15 odsto više nego u istom periodu 2019. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: