Nisu samo dugovečni već su izuzetno zdravi i smatraju se jednim od najveselijih naroda na svetu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten

Foto: Pixabay

Na severu Pakistana, u podnožju Himalaja, obitava zajednica poznata kao Hunza ili, kako ih neki nazivaju, Hunza ljudi. Njihova izvanredna dugovečnost je često predmet globalnog zanimanja. Naime, većina članova ove zajednice doživi stotinu ili više godina, dok je prosečna starost u ostatku zemlje 67 godina. Izuzetno su retko bolesni, a pojava raka za njih je nepoznanica, prenosi portal Podravski.hr.

Oni pripisuju svoje izvrsno zdravlje posebnoj prehrani koja uključuje obilnu konzumaciju određenog voća. Smatraju da im je nepoznat rak, a dug životni vek povezuju s obiljem kajsija u njihovoj prehrani.

Foto: Pixabay

Konkretno, u određenom razdoblju, ne jedu ništa 2 do 4 meseca, već konzumiraju sok od kajsija. Također, suve kajsije bogate su beta-karotenom i pružaju zaštitu stanica od oštećenja.

Važno je napomenuti da koštice kajsije sadrže visoke količine vitamina B-17, snažnog saveznika u borbi protiv raka. Tokom godine, Hunza ljudi se hrane isključivo sirovim voćem i povrćem, suvim kajsijama, orasima te drugim orašastim plodovima bogatim zdravim mastima. Takođe, njihova ishrana uključuje razne žitarice poput heljde, prosa i ječma, a redovno unose i mleko, jaja i pečurke kao izvor proteina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ