Podeli vest

RIK žrebom utvrđuje raspored kandidata za predsednika Srbije na glasačkom listiću

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Printscreen

U Republičkoj izbornoj komisiji večeras od 18 časova obavljen žreb za raspored kandidata za predsednika Srbije na glasačkom listiću za izbore 3. aprila.

Profesorka doktorka Biljana Stojković – broj 2.

Boško Obradović – broj 8.

Dr.Miloš Jovanović – broj 7.

Dr. Milica Đurđević Stamenkovski – broj 5.

Miša Vacić – broj 1.

Aleksandar Vučić – broj 6.

Branka Stamenković – broj 3.

Zdravko Ponoš – broj 4.

TANJUG

Redosled na listiću za parlamentarne izbore određuje se na osnovu proglašenja lista, dok se redosled kandidata za predsednike određuje žrebanjem.

“U dva bubnja s kuglicama biće imena proglašenih kandidata. Ja kao predsednik komisije, sekretar i zamenik sekretara učestvujemo u žrebanju na sednici RIK-a, a RTS prenosi žrebanje”, objasnio je ranije predsednik Republičke izbone komisije Vladimir Dimitrijević 

Za predsedničke izbore, RIK je proglasio osam kandidatura:Aleksandra Vučića, kao kandidata koalicije “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, Miloša Jovanovića koje je kandidovala koalicija Nada, Zdravka Ponoša kojeg je predložila lista “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, te Milicu Ðurđević Stamenkovski kao kandidatkinju Srpske stranke Zavetnici.

U žrebu će se naći i Boško Obradović, koji je kandidat Patriotskog bloka, Biljana Stojković, kandidatkinja koalicije “Moramo”, Miša Vacić kojeg je predložila Srpska desnica i Branka Stamenković na predlog “Suverenista”.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: