Podeli vest

Patolog Radoslav Radosavljević izjavio je danas, povodom ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, da biološki materijal devojčice može da se nađe na svim predmetima sa kojima je ona došla u kontakt – odeći, obući, igračkama, kao i na lišću ukoliko je na njega pala krv iz rane ili povrede.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

On je za Tanjug istakao da je DNK neprikosnoven metod u identifikaciji tela i najvažniji elemenat u istrazi, jer DNK profil devojčice mora da se poklopi sa DNK profilom njene majke, odnosno krvnih najbližih srodnika.

Na pitanje da li su, kako prolazi vreme od ubistva Danke Ilić, manje šanse da se utvrde svi detalji ubistva, Radosavljević je rekao da vreme koje prolazi čini to da dolazi do degenerativnih sekundarnih promena na telu, kao i da elementi spoljašnje sredine, poput vlage, visoke temperature, delovanje životinja mogu da dovedu do određenih promena.

“Sve te promene otežavaju uzimanje i analizu materijala, međutim taj materijal uvek ostane.

Zavisi da li se koristilo još nešto da bi se uništili ti biološki tragovi, kao što su hemijska sredstva, fizička sredstva, kreč ili neke kiseline, sve to može da utiče ili da umanjuje značaj tih tragova”, objasnio je patolog.

Prema njegovim rečima, različitim analizama i metodoma, od kojih je najvažniji DNK profil, mogu da se utvrde tragovi jer DNK može da se utvrdi i nađe iz kostiju i zuba koji najduže opstaju neuništeni.

Nastavlja se potraga za telom devojčice pretragom okolinih kuća

U Borskom okrugu se i danas, osmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice koja je i dalje najviše bazirana na selo Zlot i okolinu kuće D. D., jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D., ispražnjen je i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini.

Iza potoka se nalazi više rezervoara ili bunara, a pretpostavka je da će se i danas raditi na tim lokacijama, javio je reporter Tanjuga.

Pripadnici UKP Bor i beogradskog UKP-a zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena u utorak su stigli u selo Zlot u okolinu kuće D. D. osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Pretražien je i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara.

Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema i dronovi, učestvuju alpinisti i speleolozi.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D. otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju.

Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana.

U međuvremenu je direktor JP “Vodovod” u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: