Podeli vest

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da na današnjem nastavku razgovora poslaničkih grupa o primeni preporuka ODIHR-a koji je zakazala predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ne očekuje ništa posebno u političkom smislu, već, kako je rekao, pretnje, glumljenje sile i ultimatume pojedinih predstavnika opozicije.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

“Biće ultimatuma u smislu ili će biti ovako ili neće biti nikako. Ono što je sigurno izbori u Beogradu su raspisani i to ne može da se promeni”, rekao je on za TV Pink.

Dodao je da su preporuke ODIHR-a glavna tema današnjih razgovora i da one nisu teoretskog karaktera, već sadrže određene konkretne stvari i da država inicirala promene određenih zakona koje bi išle u susret tim preporukama.

“Izveštaj ODIHR-a je dosta uravnotežen, sadrži preporuke kako da se određene stvari isprave za sledeći izborni ciklus, tako da je to velika razlika u odnosu na tumačenje preporuka od strane nekih opozicionih stranaka”, ocenio je Dačić.

Istakao je da bi voleo da opozicija ne bojkotuje izbore u Beogradu i da na njima učestvuju svi, ali da je odluka o izlasku ili neizlasku na njima i da je ona i vrsta njihove političke odluke o svojoj političkoj budućnosti.

Ocenio je da još nije čuo da je neko putem bojkota nešto uspeo da ostvari u političkom životu i naveo da je i ranije bilo pokušaja bojkota, ali da je uvek na kraju ispadalo da su pogrešili oni koji su izbore bojkotovali.

Dačić je ocenio da su zahtevi opozicije oko izbora bili konfuzni, kada je reč o terminima, istovremenom održavanju izbora, traženju leks specijalisa i slično. Istakao je da vreme nije nikakav faktor kada je reč o šansama opozicije na izborima i dodao da ono neće ništa da promeni i smatra da kad god da se raspišu izbori, oni će na tim izborima da izgube.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: