U Netfliks hit seriji „Griselda“ Sofija Vergara igra jednu od najopasnijih žena na svetu: Grizeldu Blanko. Ali za razliku od serije, Kolumbijka je bila psihopatski ubica koji je okrutno ubijao svoje žrtve još kao deca.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Tanjug/A24/Netflix/Prime via AP

„Jedini muškarac kojeg sam se ikada plašila bila je žena po imenu Grizelda Blanko. Ovako se kaže da je narko-bos Pablo Eskobar (1949–1993) opisao „Kraljicu kokaina“, a Netfliks serija „Griselda“ počinje ovim citatom . Holivudska zvezda Sofija Vergara (51) preuzima ulogu Grizelde Blanko (1943-2012), ali ne odaje pravdu njenoj okrutnosti. Inspektor narkotika Bob Palombo, koji je decenijama lovio Blanka, rekao je u intervjuu: „Zlo je bilo u njenoj prirodi, bila je samo nasilna osoba. 

Grizelda Blanko je odrasla u Medeljinu. Kada je imala samo jedanaest godina, kidnapovala je devetogodišnjeg sina poslovne porodice i ubila ga kada je porodica odbila da plati otkup, piše Blick.

Donji veš za šverc kokaina

Sa 13 godina upoznala je makroa Karlosa Truhila sa kojim je emigrirala u SAD i za koga se ubrzo udala. Par je imao tri sina: Diksona, Ubera i Osvalda. Truhiljo je upoznao svoju ženu sa trgovcem drogom Albertom Bravom. Ubrzo nakon toga, Griselda Blanko je ubila svog muža kako bi se udala za Brava i ušla u njegov posao sa drogom.

Blanko je napravila revoluciju u švercu kokaina iz Kolumbije u Sjedinjene Države 1960-ih tako što je angažovala mlade žene da transportuju drogu na njihovim telima. Da bi to uradila, osnovala je kompaniju za donji veš koja je proizvodila grudnjake i gaćice sa džepovima za pakete kokaina.

Tri od tri muža ubijena

Alberto Bravo takođe nije preživeo svoju ženu. Nakon više od decenije kao poslovni i bračni partneri, „Crna udovica“, kako je Blanko takođe poznata, pucala je u svog drugog muža kako bi preuzela narko-kartel koji su zajedno vodili. Ubrzo nakon toga udala se za Darija Sepulvedu i dobila sina Majkla (45).

Sepulveda je preživeo brak samo pet godina. Morao je da umre jer je poslao Majkla u školu protiv želje svoje žene. Otac i sin su pobegli u Kolumbiju, gde je Blanko upucala svog muža dok je dete sedelo pored njih. 

Ubistvo, mučenje i narkomanija

Zverstva poput ovih prolazila su kroz Griseldin život. Ubila je prijateljica za koju je verovala da je doušnik, pucala je trudnici u stomak iz ljubomore i smatra se idejnim tvorcem preko 200 ubistava, od kojih su skoro sva bila mučenje. Tokom 1980-ih, Blanco je postajala sve više zavisna od droge i šizofrenije, što je samo podstaklo njenu okrutnost.

1995. inspektor Bob Palombo je konačno uspeo da uhapsi Griseldu Blanko. Osuđena je na 20 godina zatvora i deportovana u Kolumbiju sa svojim sinovima 2004. godine. Dikson, Uber i Osvaldo su preživeli samo nekoliko dana u Kolumbiji. Svi su streljani – sa motocikla u prolazu. Sama Griselda Blanko ubijena je iz vatrenog oružja dok je izlazila iz mesare 2012. godine u 69. godini. Naručioci ubistva nisu poznati.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: