Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smatra da, ako Sjedinjene Američke Države obustave pomoć Ukrajini, Evropa neće uspeti sama da nadometi tu prazninu, ali navodi da veruje da se to neće dogoditi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/GIAN EHRENZELLER (SUB)

Zelenski je u intervjuu nemačkoj televiziji ARD, odgovarajući na pitanje šta bi se desilo ako bi SAD prestale da pomažu Ukrajini i da li bi Evropa uspela da popuni takvu prazninu, rekao da veruje da se to neće desiti i da Evropa neće ostati sama, prenosi Unian.


On je naveo da je to pitanje složeno jer sama Evropa neće uspeti da nadomesti tu prazninu kada je reč i o oružju i o finansijama, jer, kako objašnjava, Evropa bi, kad bi se ujedinila, verovatno uspela da pruži dovoljnu podršku Ukrajini, ali SAD imaju uticaj i kada od njih dolaze signali koji “nisu baš pozitivni”, oni imaju isti uticaj na neke evropske lidere.


Prema njegovom mišljenju, ako se desi da SAD odugovlače sa podrškom, to će uticati na ujedinjenu Evropu.
Smatra da bi to dovelo do nedostatka oružja i finansija i da bi savez između Sjedinjenih Američkih Država i Evrope bio izgubljen.
“Treće, sama Evropa će shvatiti da je to signal da, ako Ukrajina ne izdrži i (predsednik Rusije Vladimir) Putin krene napred, to je signal iz Sjedinjenih Država da će Evropa ostati sama (među ) NATO državama koje će se suprotstaviti Rusiji”, ocenjuje Zelenski.


Dodaje da će to biti ozbiljna pretnja koju će Putin stoprocentno iskoristiti i da je to takođe signal koji bi pokazao da NATO neće biti tako jak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ