Podeli vest

Šef britanske diplomatije Grant Šaps i njegov francuski kolega Stefan Sežurne izjavili su danas da Palestinci imaju pravo na svoju državu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZELJ

Ministar spoljnih poslova Francuske napisao je na društvenoj mreži X da “Palestinci imaju pravo na suverenitet i državnost”, a Šaps je za BBC rekao da veruje da ne postoji drugo rešenje za izraelsko-palestinski sukob u Gazi osim rešenja sa dve države, prenosi londonski Gardijan.

“Palestinci zaslužuju suverenu državu, Izrael zaslužuje da ima punu sposobnost da brani sopstvenu bezbednost. Osim ako se ne teži rešenju sa dve države, zaista ne vidim da postoji neko drugo rešenje”, rekao je Šaps.

Šaps je takođe opisao protivljenje izraelskog premijera Benjamina Netanijahua palestinskoj državi kao “razočaravajuće”.

“Mislim da je razočaravajuće čuti Benjamina Netanijahua kako kaže da ne veruje u rešenje sa dve države. Iskreno rečeno, mislim da nećemo doći do rešenja osim ako nemamo rešenje sa dve države”, ukazao je Šaps.

On je dodao da Velika Britanija “sigurno ostaje opredeljena za rešenje sa dve države i da “ne postoji druga opcija”.

“Neophodno je praviti veliku razliku između stavova pojedinaca i naše ukupne podrške Izraelu kao zemlji”, rekao je Šaps.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

FK PARTIZAN POČEO PRIPREME

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu, predvođeni novim-starim trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

NETANJAHU RASPUSTO RATNI KABINET

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu raspustio je ratni kabinet oformljen 11. oktobra prošle godine radi upravljanjem operacijama protiv militantnih grupa Hamas…