Podeli vest

Momirović naglašava da će svi oni koji svesno uništavaju železničku infrastrukturu i imaju nameru da ugroze živote radnika i putnika, biti identifikovani i kažnjeni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

SOKO-BRZI-VOZ
Foto: Tanjug/Arhiva

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrutkure Tomislav Momirović upozorio je sve one koji uništavaju infrastrukturu brze pruge do Novog Sada, i imaju nameru da oštete brzi voz “Soko”, da im preti kazna do osam godina zatvora.

Posle najnovijih incidenata, kamenovanja “Sokola” i postavljanja barijere na pruzi Beograd -Novi Sad, Momirović naglašava da će svi oni koji svesno uništavaju železničku infrastrukturu i imaju nameru da ugroze živote radnika i putnika, biti identifikovani i kažnjeni u skladu za zakonom.

On je podsetio da su pripadnici MUP-a, u saradnji sa kompanijom “Srbija voz” i resornim ministarstvom, priveli osobe koje su kamenovale “Soko” voz i oštetile ga.

“Novi primer neodgovornog ponašanja pojedinaca je postavljanje barijera na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad. Ovakvi postupci izazivaju ogromnu opasnost po bezbednost svih učesnika u saobraćaju ugrožavajući na stotine života, kao i redovno odvijanje železničkog saobraćaja”, poručio je Momirović.

Zato će, ističe, predstavnici ministarstva, “Infrastrukture železnice Srbije” i “Srbija voza”, u saradnji sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima učiniti sve da se te osobe identifikuju i zakonski procesuiraju.

Ministarstvo apeluje na građane da se ponašaju odgovorno i da čuvaju vozove i imovinu Srbije, kako bi se železnički saobraćaj odvijao bezbedno i neometano.

“Vozovi, kao i železnička infrastruktura pripadaju svima nama i jedino ih domaćinskim odnosom možemo sačuvati. Država ulaže velika finansijska sredstva u modernizaciju celokupnog železničkog sektora i molimo sve građane da se domaćinski odnose prema železničkoj infrastrukturi i državnoj imovini”, apelovao je Momirović.

Ministarstvo podseća i da je Zakon o železnici predvideo da se za uništenje, oštećenje ili krađu delova železničke infrastrukture, bez obzira na njihovu količinu i vrednost može izreći kazna zatvora od tri meseca do pet godina, a u slučaju da neko zbog toga bude teško povređen ili se načini imovinska šteta velikih razmera, kazna zatvora je od jedne do osam godina.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: