Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi odlučio je da preskoči pitanje o ostavci, sa druge strane Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović najavio je da odlazi sa funkcije, dok je Rajković demantovao da ne želi da igra ako Piksi ostane

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/

“Ja sam najodgovorniji, ja donosim odluke. Sve što sam uradio, uradio sam najbolje po tim. Od treninga, priprema utakmice, do analiza protivnika, do svega što je u opisu posla, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković po dolasku u Beograd.

Na pitanje novinara o ostavci rekao je: “Ajde, sledeće pitanje”.

“Samo se malo smirite sa pitanjima, nisam ja rijaliti. Ne treba senzacije da se prave”, dodao je selektor.

“Ja sam ponosan na momke kako su predstavili Srbiju. Ne zaboravite, 90 odsto ljudi u Srbiji je smatralo da ćemo “popiti” pet ili šest golova od Engleza”, poručio je Piksi.

“Nema smisla, pravite senzacije bez ikakve potrebe. Šta da vam kažem? Da kažem, borili smo se, dali smo sve od sebe, to ste videli i sami, naglasio je selektoe.

“Imali ste oči valjda, nemojte da pravite nešto što nije. Ako je neko želelo, želeli smo mi, jedan gol je falio, shvatite to…. Nijanse su odlučivale”.

Na pitanje o promenama u Savezu i odlasku sa mesta selektora Stojković ističe da to nije njegova dedovina i nema potrebe za senzacijama.

“Ako neko misli drugačije, nije problem. Debakli su kad te neko dobije 7:0, kad ti pijančiš po Augzburgu i Minhenu, kad se tučeš na treningu… To su stvari gde treba da gledamo gde gori”. Upitan je da li je to neko radio? “Niko to nije radio, ja sam ponosan na momke zbog toga – istakao je Stojković

Pobuna igrača ili špekulacije?

. Za “pobunu” pojedinih igrača (Tadić, Sergej, Mitrović, Rajković) rekao je: “To pitajte njih. Kada vidim zvaničnu izjavu…. Te informacije, dezinformacije neću da komentarišem. Špekulacije… Tražite da pravite probleme gde ih nema. Razumem medije. Čekali ste neuspeh, izvolite, udarajte, pljujte, vređajte. Tu sam da primam udarce, ali reprezentaciju ne dirajte”, zaključio je Piksi.

Šurbatović: Ne verujem da Stojković može da preokrene stvari, odlazim sa funkcije

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je za Tanjug da ne veruje da selektor Dragan Stojković može da preokrene stvari u ekipi posle dva vezana velika takmičenja na kojima je bio poslednji u grupi i istovremeno najavio odlazak sa funkcije u FSS.

Šurbatović je u sredu uveče sleteo na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” sa selektorom, fudbalerima i funkcionerima Saveza.

FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/

Na pitanje Tanjuga da li veruje da selektor Stojković može da preokrene situaciju u ekipi posle dva poslednja mesta u grupnim fazama na dva velika takmičenja (Svetsko i Evropsko prvenstvo), Šurbatović je dao kratak i jasan odgovor.

“Ne verujem”, rekao je Šurbatović.

Usledilo je novinarsko pitanje o statusu selektora Stojkovića.

“Meni je ovo treće veliko takmičenje, ja sam generalni sekretar, nemam mnogo veze sa takmičarskim delom. Ja sam kao navijač nezadovoljan, tri puta nismo prošli grupu i ja to prihvatam kao odgovornost svih nas koji smo u timu. Mislim da je to neuspeh. Videli ste da je Gruzija večeras pobedila Portugal”, dodao je Šurbatović.

Ostavka i odlazak ili samo prelazak sa funkcije na funkciju?

Zatim je istakao da se postavlja pitanje realnih mogućnosti naših fudbalera.

“Nisam optimističan, ja sam pesimističan po pitanju našeg fudbala. Veliki je problem da nemamo mlade igrače, da u domaćim klubovima angažujemo strane igrače, ne stvaramo domaće stručnjake. Vidite šta nam se dešava s mlađim kategorijama, menjamo trenere i selektore kao na traci, nema sistemskog rada, nema znanja, nema struke”, podvukao je Šurbatović i zatim potvrdio da će uskoro napustiti FSS.

“Ja sam odavno najavio povlačenje i prelazak na drugu funkciju. Što se tiče moje ostavke, ja sam još pre Evropskog prvenstva najavio, iz drugih razloga, i razgovarao sa mojim najbližim saradnicima da ću napustiti funkciju generalnog sekretara FSS posle EP. Imamo mi tu mnoga važnija pitanja o kojima bi stručna javnost trebalo da razgovara. To su kuda ide srpski fudbal, ko će zameniti ove igrače koji su nastupali na EP. Slede nam ozbiljne utakmice u Ligi nacija već od septembra, a onda od marta kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ja sam kao neko ko je dugo u fudbalu ozbiljno zabrinut za budućnost”, istakao je Šurbatović.

I zbrka sa hrvatskim avionom je tema

Prokomentarisao je Šurbatović i spornu situaciju sa avionom i šahovnicom, koja se dogodila prilikom odlaska Srbije u Nemačku.

“Nismo poleteli hrvatskim avionom, već nemačkim avionom. Tim menadžer A tima obično angažuje čarter letove za potrebe našeg najboljeg tima u situaciji kada nam nisu dostupni avioni Er Srbije. On prikupi ponude u odnosu na ono što su zahtevi stručnog tima, dakle satnice, kapacitet i izabere najbolju opciju”, objasnio je Šurbatović. Podvukao je da je angažovana kompanija iz Nemačke i da je avion bio nemački.

“Mi smo u avion ulazili kroz tunel, kad smo izašli avion je bio nemački, a izbrendiran našim bojama u unutrašnjosti. Kasnije smo u avionu saznali da je bio registrovan u Hrvatskoj. Te stvari se dešavaju, desile su se, da li je to bila neka politička provokacija, nameštaljka ili ne… Desilo se i svakako je skandal“, rekao je Šurbatović. Dodao je da niko nije ni slutio da će se takva greška dogoditi. “Niko nije znao ko je ušao u avion, niko nije mogao ni da pretpostavi. Ne krivim ni menadžere jer to nisu znali. To nikako nije moglo da se vidi. Kad stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni sekretar prihvatam odgovornost, nema nikakvih problema”, zaključio je Šurbatović.

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Rajković: Nije istina da neću da igram dok je Piksi selektor

“Umoran sam, razočarani smo, ali biće bolje. Ne, nije istina da neću da igram dok je Piksi selektor”, rekao je golman fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković po povratku u Beograd.

Pojedini mediji preneli su da grupa igrača, među kojima je i Rajković, ne želi da nastavi reprezentativnu karijeru, ako Stojković ostane. Rajković je na EURO bio prvi golman i sjajno je odradio posao na sve tri utakmice.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: