Produkcijska kuća HBO saopštila je danas da će glavni autori predstojećeg televizijskog serijala ”Hari Poter” biti autori serije ”Nasledstvo” Frančeska Gardiner i Mark Majlod.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO PIXA BAY

Gardiner i Majlod bili su deo autorskog tima ”Nasledstva”, serije koja je osvojila 19 nagrada ”Emi”, pri čemu je Gardiner bila deo tima producenata, a Majlod je bio i reditelj i producent, prenosi Rojters.

Gardiner je poznata i po radu na emisiji ”His Dark Materials”, dok je Majlod režirao nekoliko epizoda serije ”Igra prestola”, kao i drugu sezonu ”The Last of Us”, koja tek treba da bude emitovana.

Serija ”Hari Poter” još nije dobila zvaničan naslov, a jedino je poznato da će biti ”verna adaptacija poznatog serijala knjiga” autorke i izvršne producentkinje Džoane Kejtlin Rouling.

HBO je saopštio da će ”svaka sezona doneti Harija Potera i neverovatne avanture novoj publici širom sveta, dok će originalni, klasični i cenjeni filmovi ostati u srži franšize i dostupni za gledanje širom sveta”.

Sedam knjiga o Hariju Poteru prodato je u više od 600 miliona primeraka širom sveta.

Knige su adaptirane u osam filmskih nastavaka sa Denijelom Redklifom u naslovnoj ulozi, a filmovi su zaradili gotovo osam milijardi dolara od 2001. do 2011.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: