Koalicija “Srbija protiv nasilja” organizovala je večeras protest ispred zgrade Republičke izborne komisije tražeći ponavljanje izbora u Beogradu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predstavnici te koalicije okupili su se oko 18.00 časova ispred Skupštine grada, odakle su došli ispred prostorija RIK-a, a saobraćaj u Ulici kralja Milana je blokiran.

Oni su se okupili nezadovoljni izbornim rezultatima u Beogradu tvrdeći da izborna volja građana nije ispoštovana, a traže da se izbori ponove i revidiraju birački spiskovi.
Na protestu su i Dragan Đilas i poslanik Srđan Milivojević koji su rekli da imaju dokaze o navodnim nepravilnostima i traže da pregledaju zapisnike RIK-a.

Predstavnici koalicije Marinika Tepić i Miroslav Aleksić ušli su u prostorije RIK-a da bi predali zahteve i prigovore na izborni proces.
Oni su najavili da će početi štrajk glađu koji će , kako su rekli, trajati dok se ne ponište beogradski izbori.

Kandidat za gradonačelnika Vladimir Obradović rekao je da će poslanici te koalicije, među kojima je i Radomir Lazović, ostati u zgradi RIK-a dok se njihovi zahtevi ne ispune.

Aleksić je naveo da su predali zahteve sa navodnnim dokazima i da neće dozvoliti održavanje sednice RIK-a koja je zakazana za 21.00 čas.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: