Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras da je Srbija ozbiljna zemlja i da će u Srbiji vladati mir, red i zakoni i da građani ne treba da se skiraju zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca na političkoj sceni.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vučić
Foto: Shutterstock

Vučić je rekao za RTS da je naša zemlja imala poštene izbore i da se nažalost u medijima sada manje govori o onima koji su dobili skoro dva miliona glasova, od onih koji su dobili mnogo manju podršku birača.

“Valjda je to atmosfera u kojoj živimo i nije to nikakav problem. I ljudima u Srbiji želim da kažem da ne brinu. Da se ne sekiraju mnogo zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca na političkoj sceni – da je Srbija ozbiljna zemlja, da će u Srbiji vladati mir, red i zakoni”, istakao je Vučić. Naveo je da su rezultati na izborima upravo razultat kampanje, ali i prethodnog rada i onoga što ste ponudili građanima.

“Kada vi ovde pustite čoveka koji kaže da je protiv njega vođena kampanja, a on pred svaki dnevnik i posle svakog dnevnika emituje spot u kojem protivnike naziva izdajnicima, i još posle toga ima moralnih skrupula da nekome govore o negativnoj kampanji”, rekao je Vučić.

Vučić: Građani Republike Srpske imali pravo da glasaju

Kaže da je opozicija krenula u opšti napad na građane koji dolaze iz Republike Srpske, koji imaju pravo u skladu sa zakonima da glasaju ovde.

“Na osnovu zakona koje su oni doneli u ovoj zemlji, a ne mi, u vezi sa dvojnim državljanstvom. Dakle, kreću u hajku protiv našeg naroda zato što valjda im se ne sviđa, sa političkog opredeljenja ti ljudi, iako je to naravno minoran broj glasova. Da dobijete narodno poverenje morate da pokažete odgovornost i ozbiljnost u radu”, rekao je Vučić.

Vučić: Već danas smo krenuli da podižemo dalje Srbiju

Vučić je večeras rekao da je Srpska napredna stranka, koja je prema preliminarnim rezultatima dobila većinu glasova na republičkim izborima, već danas krenula da radi i nastavlja da podiže Srbiju.

On je za RTS rekao da već od januara kreće povećanje plata i dodao da ako budemo imali stopu rasta ide poboljšanje života.

“Biće muka oko KiM ali borićemo se i čuvati naše interese. Nikada nećemo dozvoliti pristup u UN i međunarodnim organizacijama i institucijama”, rekao je Vučić.

On se istovremeno izvinio sunarodnicima koji su u nedelju došli da glasaju i imaju pravo glasa, a koji su vređani prilikom glasanja.

“Na 98 odsto mesta lista Srbija ne sme da stane je dobila većinu glasova i tu se vidi porast glasova pre svega zbog odgovorne politike i jer su oni kampanju zasnivali na vređanju jednog čoveka. Neka nauče da rade kampanju, građani su pokazali da žele bezbednost i sigurnost”, rekao je Vučić.

Imali smo danas sastanke sa investitorima koji su hteli da napuste Srbiju

Aleksandar Vučić izjavio je da su danas održani važni sastanci sa nekim investitorima koji su hteli da napuste Srbiju zbog velikog broja bolovanja i istakao da je jedan problem rešen.

“Znate, naši ljudi misle kada dobiju posao da mogu po šest meseci da idu na bolovanje. Strani investitori to ne trpe. Uspeli smo taj jedan problem da rešimo”, rekao je Vučić za RTS.

Hoćemo ga guramo zemlju napred svakoga dana i da se u potpunosti posvetimo razvoju zemlje, poručio je Vučić.

Obećao je da će na tome raditi marljivo zajedno sa svima drugima.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: