Podeli vest

Sva poletanja sa četiri aerodroma u Nemačkoj danas i sutra će biti otkazana, zbog štrajka radnika bezbednosne kontrole, na koji je pozvao sindikat Verdi, a sa posledicama prekida suočiće se najmanje 100.000 ljudi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

LUFTHANSA
Foto: Pixabay

Prema nemačkom aerodromskom udruženju ADV, zbog štrajkova na aerodromima u Dizeldorfu, Hamburgu i Kelnu/Bonu, biće otkazano oko 700 odlaznih letova, prenosi Rojters.

Sletanje na aerodrom i dalje će biti moguće, ali je očekivano da će letovi kasniti ili biti otkazani. Sindikat Verdi je takođe pozvao osoblje obezbeđenja da obustavi rad na aerodromu u Štutgartu u petak, a nije poznato koliko otkazivanja će to prouzrokovati. Razlog za štrajk su pregovori između sindikata i Saveznog udruženja kompanija za bezbednost u vazduhoplovstvu (BDLS) o bonusima za noćne smene, rada subotom, nedeljom i za vreme državnih praznika, kojima nije postignut napredak.

Visoka inflacija u najvećoj evropskoj ekonomiji izazvala je talas štrajkova poslednjih meseci jer radnici traže veće plate kako bi nadoknadili rastuće troškove života.

Sindikat železnice i transporta EVG najavio je jednodnevni štrajk za petak. EVG zahteva 12 odsto povećanja plata svojih 230.000 članova zbog rasta inflacije i troškova života. Štrajk, koji će početi u tri sata ujutru i trajaće do 11 časova, uticaće na rad pedesetak železničkih kompanija među kojima je i državna Dojče Ban, koja je najveće železničko preduzeće u Evropi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: