Podeli vest

Češka PPF grupa i kompanija Emirates Telecommunication Group (e&) potpisale su sporazum prema kojem će e& steći većinski udeo u imovini PPF Telekom grupe u Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

BIZNIS SAJT
Foto: Pixabay

U sastavu PPF Telekom grupe se nalazi i Yettel u Srbiji. Kako se navodi na sajtu PPF, obe strane su se dogovorile da će e& platiti 2,15 milijardi evra za većinski udeo i dodatno isplatiti 350 miliona evra u roku od tri godine nakon potpisivanja ugovora ako PPF Telekom premaši određene finansijske ciljeve.

“Cena od 2,5 milijardi evra, uključujući ugovorne isplate zarade, jedan je od najvećih poslova u istoriji PPF. Ponosan sam na to kako smo uspeli da povećamo vrednost ovih kompanija od trenutka kada smo ih kupili” , rekao je izvršni direktor PPF Jirži Šmejc.

Zavovoljstvo je tom prilikom izrazio i šef e&, Hatem Dovidar.

“Ovo uzbudljivo partnerstvo sa PPF grupom u Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji i Slovačkoj je primer naše posvećenosti traženju novih mogućnosti za saradnju i investicije koje će dodatno ubrzati našu ekspanziju”, naveo je Dovidar.

Kompanija iz Abu Dabija će preuzeti 100 odsto udela u kompanijama CETIN Bugarska i CETIN d.o.o. Beograd – Novi Beograd, kao i 75 odsto udela u mađarskoj kompaniji TMT Hungary Infra B.V, precizira se u saopštenju.

U Mađarskoj će kompanija Corvinus Nemzetkozi Befektetesi zadržati 25 odsto udela. Firma iz Abu Dabija, vredna 60 milijardi dolara, ima “kapacitet i sredstva” za investiranje, rekao je glavni izvršni direktor Hatem Dovidar ranije ove godine za Blumberg i tom prilikom dodao da će u fokusu biti Evropa, Azija i Afrika.

PPF Telekom, deo poslovnog carstva porodice češkog milijardera Petra Kelnera, čine Yettel Bugarska, Yettel Mađarska, Yettel Srbija, O2 Slovačka i infrastrukturna preduzeća CETIN i O2 Netvorks u tim zemljama. Inače, Yettel je kao telekomunikacioni brend PPF Telekom Grupe predstavljen 2022. godine u Bugarskoj, Mađarskoj i Srbiji, gde je do tada poslovao pod imenom Telenor. Yettel ima skoro tri miliona korisnika u Srbiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: