Podeli vest

Kompanija Meta uklanja sve sadržaje na Fejsbuku koji podržavaju nemire u Brazilu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

META
Foto: Shutterstock

Kompanija Meta koja je vlasnik Fejsbuka uklanja sve sadržaje na ovoj društvenoj mreži koji podržavaju jučerašnje nemire u Brazilu, izjavio je danas portparol Mete.

“Pre izbora u oktobru označili smo Brazil kao zemlju privremenog visokog rizika uklanjali smo sadržaje koji pozivaju na oružanu pobunu ili nasile upade u Kongres, predsedničku palatu i druge zgrade vlade”, rekao je portparol Mete, prenosi Rojters.

Dodao je da kompanija aktivno prati situaciju i da će i dalje uklanjati sadržaje koji podržavaju akt nasilja. Luiz Ignacio Lula Da Silva je prošle godine u oktobru u drugom izbornom krugu predsedničkih izborau Brazilu tesno pobedio dotadašnjeg predsednika Bolsonara za oko jedan odsto glasova.

Prema zvaničnim rezultatima Lula je osvojio 50,9 odsto glasova, a Bolsonaro 49,15. Nakon toga počinju protestna okupljanja Bolsonarovih pristalica ispred vojnih baza širom Brazila i apeli da se izvrši vojna intervencija, a Lula spreči da ponovo preuzme predsedničku funkciju.

Desetine hiljada Bolsonarovih pristalica napale su u nedelju zgrade federalne vlade i predsedničku palatu, a Da Silva, koji nije bio u Braziliji u trenutku izbijanja nereda, okrivio je Bolsonara za haos i najavio da će svi umešaniu nerede biti kažnjeni.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ