Podeli vest

Pokrajinska izborna komisija je na 26. sednici, održanoj 14. januara, na osnovu zbirnih izveštaja o rezultatima glasanja svih lokalnih izbornih komisija, na izborima za poslanike u Skupštinu AP Vojvodine održanim 17. decembra i ponovljenim na pet biračkih mesta 30. decembra 2023. godine, donela Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za poslanike u Skupštinu AP Vojvodine, održanih 17. i 30. decembra 2023. godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

IZBORI
Foto: Shutterstock

Prema podacima objavljenim na sajtu PIK-a, lista Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane osvojila je apsolutnu većinu, odnosno 66 od 120 poslaničkih mandata.

Koalicija Srbija protiv nasilja osvojila je 30, a Savez vojvođanskih Mađara devet mandata.

Socijalistička partija Srbije osvojila je sedam mandata, kao i koalicija Nada.

Jedan mandat osvojila je Ruska stranka.

Cenzus nisu prešli Srpska radikalna stranka, koalicija Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja, Čedomir Jovanović – Vojvodina mora drugačije, Narodna stranka, Koalicija Zavetnici – Dveri, koalicija Dosta je bilo – Socijaldemokratska stranka, koalicija Vojovođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

Broj birača upisanih u birački spisak bio je 1.669.791, a glasalo se na 1.776 biračkih mesta.

Na izbore je izašlo 985.829 birača, a glasalo je njih 984.963.

Nevažećih listića bilo je 30.444.

Prigovore na ukupan izveštaj o rezultatima izbora podnosilac proglašene izborne liste i birač mogu podneti u roku od 72 sata od objavljivanja ukupnog izveštaja na veb-prezentaciji PIK-a.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: