Podeli vest

Ministarka zdravstva Srbije Danica Grujičić potvrdila je da se u Srbiji beleži porast broja zaraženih korona virusom i da je to signal za pojačan oprez.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Agencije/Bilten.rs

grujičić
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Protekle nedelje imali smo više testiranih i više pozitivnih na koronavirus nego sedam dana ranije, rekla je Grujičić.

Međutim, ministarka zdravlja poručuje da nema razloga za uvođenje drastičnih mera, iako bi bilo dobro da se nose maske u bolničkim uslovima.

Od 19.321 testiranih, 3.848 je bilo pozitivnih na kovid, a od njih veliki broj je bio bez ikakvih simptoma.

“Mislim da bi trebalo biti na oprezu. Onim ljudima koji imaju hronična oboljenja, apsolutno savetujem da se vakcinišu, a onima koji su zdravi da vode računa kada imaju kontakt sa nekim, da proveravaju da li su zaraženi. Znači, nikakva panika, samo voditi malo računa, kao i za svaki grip”, rekla je Grujičićeva za RTS

Na pitanje šta će biti sa kovid bolnicama Batajnica i Kruševac, Grujičićeva kaže da će bolnica iz Kruševca biti predata opštoj bolnici u tom gradu, jer tu nema nikakvih imovinsko-pravnih problema, ali kada je reč o Batajnici, situacija je drugačija, jer zemljište na kojem je sagrađena nije samo vojno, već i privatno.

“Mi očekujemo da će ministarstvo odbrane to vrlo brzo rešiti. Oni su vrlo voljni da nam predaju konačno te bolnice, da bismo mogli dalje da radimo, da ih rekonstruišemo, da popravimo neke stvari i da zapravo privedemo drugoj nameni – produženo bolničko lečenje, eventualno dijalizni centri, palijativna nega”, rekla je Grujičićeva


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: