Podeli vest

Košarkaška Superliga Srbije počinje 26. aprila, a prema rasporedu takmičenja trebalo bi da se završi najkasnije do 21. juna.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

košarka
Foto: Pixabay

Za titulu prvaka države boriće se deset najboljih klubova Srbije, pet učesnika ABA lige i pet prvoplasiranih timova iz KLS, s tim da su Partizan i Crvena zvezda zbog obaveza u ABA ligi i Evroligi dobili status “povlašćenih” klubova pa će se takmičenju priključiti tek od polufinala.

Do tad će tri preostala kluba iz ABA lige: Mega, FMP i Borac i pet najboljih iz KLS: Zlatibor, Vojvodina, Spartak, Metalac i OKK Beograd, podeljeni u dve grupe, igrati za preostala dva mesta u polufinalu, koje će izboriti pobednici grupa.

U plej-ofu će se ukrstiti najbolje plasirani tim iz ABA lige, sa pobednikom grupe koji bude imao manji koeficijent uspešnosti, odnosno drugi iz ABA, sa klubom koji bude imao bolji koeficijent uspešnosti.

Polufinale i finale igraće se na dve dobijene utakmice. U A grupi su: FMP, OKK Beograd, prvoplasirani i drugoplasirani tim iz KLS, dok B grupu čineMega, Borac trećeplasirani i četvrtoplasirani tim iz KLS.

Sve to je na konferenciji za medije koja je, uz prisustvo učesnika Superlige, brojnih gostiju i predstavnika medija, objasnio Aleksandar Grujin, direktor KLS.

“Imali smo veliku neizvesnost i vrlo uzbudljivo takmičenje kroz koje je prošao veliki broj mladih igrača o čemu svedoči podatak da je prosečna starost igrača u KLS ove sezone bila ispod 23 godine. Takođe, iznedrili smo i značajan broj mladih sudija, koji su u potpunosti opravdali šansu. Prva smo liga u celom regionu koja je uvela instant riplej sistem čime je značajano podignuta regularnost takmičenja i poverenje svih učsnika. Liga je zahvaljujući pomoći države, ali i sponzora finansijski stabilna i na vreme izmiruje sve svoje finansijske obaveze, a tu se pre svega misli na porez”, rekao je Gruijin.

Konferenciji nisu prisustvovali predstavnici Partizana, a Grujin je govorio i o tome, kao i o prošlogodišnjoj odluci kluba iz Humske da ne igra domaće takmičenje.

“Odluka Partizana da ne igra KLS najmanje je naštetila njima, a najviše svim ostalim klubovima. KLS i disciplinski sudija doneli su maksimalne kaznenovčane kazne i taj do smo naplatili. Drugi deo koji se odnosi na odluke koje donosi Predsedništvo, donekle nisu donete, što znači da, nažalost, u Predsedništvu ne postoji jedinstvo. Kakva god da je odluka doneta, bila bi bolja od ovog stanja u kome smo sada”, rekao je Grujin i potom dodao:

“I Košarkaški savez Srbije, nažalost, ćuti i nem je na sve ono što smo dostavili tražili da se izjasne. Ne vidimo izlaz, a morali bismo da ga pronađemo što je pre moguće. Posle toga smo imali donekle komunikaciju sa Partizanom, kada je trebalo da se raspravlja,obaran je kvorum, kako od strane Partizana, tako i Crvene zvezde jednom prilikom. Verujem da ćemo u narednom periodu morati da smogenemo snage i donesemo odluke”.

Titulu prvaka Srbije brani Crvena zvezda koja će se, kao i Partizan, priključiti od polufinala. Trener crveno-belih Duško Ivanović je konstatovao da je KLS ove sezone bila vrlo neizvesna i kvalitetna.

“Nisam imao mnogo vremena, ali sam pratio koliko sam mogao i video sam da ima dosta mladih igrača, da se igra dobra košarka, pa i da će ova Superliga biti izuzetno kvalitetna. Čestitam svima koji su igrama zaslužili da igraju ovu Ligu. Ja sam ovde novi, ali filozofija Crvene zvezde je da uvek ide na pobedu. Značaj Superlige Srbije za nas je veoma veliki”.

Na konferenciji su prisustvovali i treneri svih učesnika Superlige, osim Partizana, a to su: Miloš Isakov Kovačević (Vojvodina), Strajin Nedović (Zlatibor), Vule Avdalović (OKK Beograd), Marko Barać (Mega), Nenad Stefanović (FMP), Ivan Drobnjak (Borac), Danilo Borović (Spartak) i Saša Milićević (Metalac).

Svi su se složili u jednom, da je sezona bila dobra, da će Superliga biti kvalitetna i da je svima čast što će igrati sa najboljim ekipama Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ