Kosovska policija saopštila je da je žena sa detetom sinoć u Zvečanu sama prišla policijskim službenicima postavljajući im pitanja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

mup
Foto: Shutterstock

Srpska lista saopštila je sinoć da su „nasilnici u uniformi“ na raskrsnici u Zvečanu sa četiri vozila i naoružanim dugim cevima maltretirali ženu sa detetom u naručju. Uz tvrdnje, Srpska lista je priložila i video snimak.

Danas se oglasila Kosovska policija, uz „pojašnjenje za medije“. Kako navode u saopštenju, Kosovska policija je sinoć oko 21.00 čas u Zvečanu bila na službenoj dužnosti, te da su policijski službenici, prilikom obavljanja službenih zadataka, „iskazivali profesionalno ponašanje prilikom kontakta sa građanima, kao i prilikom zaustavljanja vozila radi rutinske kontrole, o čemu su sastavljali i službena obaveštenja/izveštaje“.

U saopštenju se navodi da je policijskim službenicima oko 21.40 časova prišla žena, koja je, kako pretpostavljaju, na osnovu jezika koji govori, pripadala srpskoj zajednici, o obratila se službenicima sa pitanjima “zašto držite punktove, zašto zaustavljate vozila, zašto nam smetate”, te da je kazala da je njen muž “došao kući uznemiren jer je prolazio pored policijske patrole itd”.

“Policijski službenici su ženi ljubazno odgovorili, obavestivši je da su tu da pruže bezbednost i da su na usluzi svim građanima/stanovnicima Zvečana bez razlike i da nema pritužbi na rad, prisustvo ili ponašanje pripadnika policije, te da ukoliko ima pritužbi na ponašanje službenih lica, može se obratiti policijskoj stanici ili čak nadležnim institucijama“, navodi se u saopštenju Policije Kosova, u kome se ističe da pomenuta žena “nije zaustavljena od strane Kosovske policije, već je ista otišla kod policijske jedinice da komunicira sa njima i po svoj prilici realizuje snimanje objavljene video sekvence“.

„Stoga, na osnovu zvaničnih izveštaja, potvrđuje se da Policija Kosova, profesionalnim ponašanjem, nastavlja da ostaje posvećena sprovođenju zakonskih zadataka i ovlašćenja, u interesu održavanja reda i javne bezbednosti, kao i pružanju bezbednosti svim građanima bez razlike, i istovremeno poziva sve građane da se za svaki slučaj ili zahtev obrate policijskoj ustanovi radi njihovog tretiranja. Takođe pozivamo medije da se za zvanične informacije obrate Policiji Kosova“, zaključuju iz Policije Kosova.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: