Podeli vest

Pripadnici specijalne jedinice takozvane kosovske policije pretukli su u subotu Srbina Vladana Stevanovića iz sela Bube kod Zubinog Potoka i naneli mu povrede na glavi i telu, zbog čega ima 15 šavova.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Stevanović je u izjavi za Kosovo onlajn ispričao kako su ga specijalci pretukli i da sada strahuje da će ga opet maltretirati.

Kako je naveo, sve se desilo dok je išao do druga, oni su ga zaustavili, legitimisali, pretresli mu kola i tražili dokumenta.

“Dao sam im srpska dokumenta, tražili su mi kosovsku ličnu kartu, rekao sam im da nemam. Nisam im je dao, a imao sam kosovsku ličnu kartu, jer mi je automobil registrovan na srpske tablice. Zato sam im rekao da nemam”, rekao je Stevanović.

Dodaje da su ga držali pola sata, nakon čega su ga pustili.

Zatim je otišao kod druga, a potom oko 20.20 krenuo prema kafani koju drži njegov rođak, kada su ga specijalci opet zaustavili.

“Tu su me izveli iz kola, opet me pretresali i pitali me: ‘Koga pratiš, koga čekaš?’. Odgovorio sam im da nikoga ne pratim, da sam pošao u kafanu kod brata da uzmem bratanca da ga povezem. Opet su me pitali: ‘Koga pratiš?’. Uzeli su mi telefon, gledali listu poziva, ništa nisu mogli da nađu”, ispričao je Stevanović.

Zatim su mu, kako je naveo, uzeli telefon u kojem su naišli na sliku gde ima uslikanu kosovsku ličnu kartu, pa su mu rekli: ”Koga lažeš da nemaš kosovsku ličnu kartu, jesi li ovo ti?”.

“Odgovorio sam da jesam, onda su mi preturali po torbici i našli kosovsku ličnu kartu. Pa su me pitali: ‘Što je nisi dao?’. Objasnio sam im da to nisam uradio iz straha jer nemam registrovano vozilo na kosovske tablice, već na srpske, pa sam dao srpska dokumenta”, kazao je on.

Prema rečima Stevanovića, u tom trenutku na jednoj Telegram grupi stigao je komentar, a policajci su videli poruku koju je napisao jedan od korisnika. a koja je glasila “Kosovo je Srbija”.

“I oni su to pročitali. Onda je krenulo sa pitanjima: ‘Šta pratiš ovo, je li Kosovo Srbija’, pa su počeli da me biju. Tu su me bili, jedan od njih me je opsovao i uzeo pištolj, repetirao. Držali su mi ga na slepoočnicu, drugi je odmahnuo rukom i počeo na kolegu da se dere što je uzeo pištolj. Tu su me nečim udarili od pozadi, imam osam ili devet kopči i kod usne, imam četiri kopče. Četvorica su me bila. Menjali su se, nisu svi odjednom”, kazao je Stevanović.

Posle napada, on je otišao kod lekara, koji su ga pregledali, zašili mu povrede sa oko 15 kopči i snimili mu glavu.

Stevanović dodaje da je sve prijavio u nedelju u policijskoj stanici.

“Bio sam u policijskoj stanici u Zubinom Potoku da prijavim slučaj i dao sam izjavu. Rekli su mi da će me narednih dana kontaktirati iz policijskog inspektorata. Za sebe se ne plašim, ali strepim zbog svoje porodice. Ovde živim i ne bih želeo da imam probleme, da me maltretiraju kasnije”, rekao je Stevanović.

Petković: Prebijanja i hapšenja Srba ”preporučuju” tzv. Kosovo za Savet Evrope

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je, povodom novog slučaja prebijanja Srbina na KiM, da su, kako je rekao, prebijanja i hapšenja Srba očigledno vrednosti koje tzv. Kosovo “preporučuju” za Savet Evrope.

”Nakon što su uhapsili Srećka Sofronijevića, da bi ga valjda kaznili jer nije podlegao ranama kada su ga upucali, Kurtijevi falangisti su bez povoda krvnički prebili Vladana Stevanovića. Prebijanja i hapšenja Srba su očigledno vrednosti koje tzv. Kosovo ‘preporučuju’ za Savet Evrope!”, istakao je Petković u objavi na mreži X


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: