Podeli vest

Ambasador Srbije u Iranu Damir Kovačević izjavio je danas da je pogibijom iranskog predsednika i ministra spoljnih poslova te zemlje Srbija izgubila dvojicu važnih prijatelja koji su imali razumevanje oko mnogih stvari koje su važne za Srbiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/VIDEO

On je za Tanjug rekao da su predsednik Irana Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan bili naklonjeni Srbiji, kao i da se on pre 10-ak dana sreo sa ministrom koji je “širokog srca sa velikim osmehom” govorio o odnosima s Srbijom i svemu što nam predstoji.

“To je jedan veliki gubitak. Mislim da smo i mi kao Srbija izgubili dva prijatelja”, rekao je Kovačević.

On je istakao da je pogibija predsednika i ministra tužan događaj za ceo Iran i da je uvedena petodnevna žalost da bi svi građani imali priliku da se oproste od njih.

“U više gradova će se održati sahrana. Već se danas održava u Tabrizu, danas će biti i u gradu Kom koji je važan verski centar, sutra je najveća ceremonija u Teheranu, gde će biti saborna molitva koju će viditi vrhovni verski vođa. U četvrtak u Mašhatu. Ceo Iran tuguje, biće data prilika svima da se oproste od svih zvaničnika”, rekao je on i dodao da vlada i institucije funkcionišu normalno.

Helikopter u kojem su se nalazili Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedelju na severozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: