Podeli vest

Britanski monarh kralj Čarls III. obratio se direktno javnosti i zahvalio im se na podršci.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

čarls
Foto: Tanjug/Odd Andersen/Pool Photo via AP

Kralj Čarls III (75) se prvi put direktno obratio javnosti nakon dijagnoze karcinoma i zahvalio mu na podršci proteklih dana. „Želeo bih da vam se od srca zahvalim na brojnim porukama podrške i lepim željama koje sam primio u poslednjih nekoliko dana“, rekao je Čarls, navodi se u saopštenju Bakingemske palate u subotu uveče.

Foto: Tanjug/PA via AP

„Kao što će svako ko je pogođen rakom znati, takve ljubazne misli su najveća uteha i ohrabrenje“, nastavlja se u saopštenju.

Rekao je da je takođe ohrabrujuće čuti da je deljenje sopstvene dijagnoze pomoglo da se unapredi razumevanje javnosti o raku i osvetli rad svih onih koji podržavaju pacijente od raka i njihove porodice u Velikoj Britaniji i širom sveta. „Moje doživotno divljenje njihovoj neumornoj brizi i posvećenosti je pojačano mojim ličnim iskustvom“, rekao je kralj.

Počelo je redovno lečenje

Bakingemska palata saopštila je u ponedeljak da je Čarlsu dijagnostikovan rak. Tokom njegovog nedavnog bolničkog lečenja zbog benignog uvećanja prostate, pojavio se još jedan problem, kaže se. Naredni dijagnostički testovi bi otkrili oblik raka.

Kralj je sada započeo redovne tretmane. Međutim, lekari su ga savetovali da ne prisustvuje nikakvim javnim sastancima za to vreme. On će nastaviti državne poslove. Palata nije rekla o kojoj se vrsti raka tačno radi.

Kralj Čarls je britanski monarh više od godinu dana nakon što je njegova majka kraljica Elizabeta II umrla u septembru 2022.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: