Podeli vest

Državljani Južne Koreje Kvon Do Hjeong i Hond Čan Jun osuđeni su danas u Podgorici na po četiri meseca zatvora zbog falsifikovanja putnih isprava.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Hapšenje
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Oni su uhapšeni 23. marta na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrebili falsifikovane pasoše Kostarike.

Graničnom policajcu koji je proveravao dokumenta upalila se aplikacija “Find” sa upozorenjem – “uhapsiti”.

Njih dvojica su prvobitno negirali da su dokmenta lažna, a zatim su prošle nedelje objasnili da su lažne pasoše Kostarike i Belgije nabavili preko agencije u SIngapuru. U obrazloženju zahteva za hapšenje pisalo je i da ga potražuje kancelarija Interpola u Seulu zbog višemilionske prevare.

Inspektori kojima je državljanin Južne Koreje predao pasoš Kostarike, odmah nakon toga kontaktirali su kolege iz Interpola u San Hoseu. Pregledom njegovog prtljaga inspektori su pronašli i putne isprave Belgije i Južne Koreje.

Proverama je utvrđeno da su i belgijske isprave koje je posedovao Kvon falsifikovane. Iako je za njima raspisana poternica zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje, a za Kvonom, nekadašnjim, kako ga zovu, “kraljem kriptovaluta”, i zbog optužbi za prevaru tešku 40 milijardi dolara, oni nisu saslušani po tom osnovu, prenose podgoričke Vijesti.

Njima je na zahtjev Južne Koreje određen ekstradicioni pritvor.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: