Podeli vest

lada Srbije donela je rešenje o davanju prethodne saglasnosti na osnivanje privrednog društva zajedničkog preduzeća Srbije i Mađarske za gas – SERBHUNGAS d.o.o.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

“Daje se prethodna saglasnost na osnivanje privrednog društva SERBHUNGAS d.o.o. Novi Sad, Republika Srbija, u skladu sa Odlukom broj 01-04-35/187-9, koju je doneo Nadzorni odbor Javnog preduzeća Srbijagas, Beograd, na sednici od 25. aprila 2023. godine”, navodi se u rešenju vlade koje je potpisala premijerka Ana Brnabić, a objavio Službeni glasnik. Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je Tanjugu da će sutra, na Strateškom savetu za saradnju Srbije i Mađarske na Paliću, biti potpisan sporazum o osnivanju zajedničkog preduzeća između Srbijagasa i mađarske elektroprivrede MVM oko zajedničkog nastupanja na srpskom tržištu kada je trgovina gasom u pitanju.

Mali je rekao da će sutra biti potpisan veliki broj sporazuma za dalje jačanje saradnje dve zemlje.

“Mi ćemo potpisati nekoliko veoma važnih sporazuma: za saradnju u oblasti carina, razmenu informacija, a na tome radimo i dodatno kada je PDV u pitanju, u oblasti razvoja putne infrastruture, zatim u oblasti odbrane i u vezi sa unutrašnjim poslovima. I što je meni posebno važno, potpisaćemo sporazum o izgradnji naftovoda kojim ćemo povezati našu rafineriju u Novom Sadu sa Mađarskom, čime sebi dajemo mogućnost da, osim (naftovodom) Janafom preko Hrvatske, dobijamo sirovu naftu za naše rafinerije preko naftovoda Družba, koji ide i preko Mađarske”, rekao je Mali.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: