Podeli vest

Crtač skica u sudnici koji je nacrtao bivšeg predsednika Donalda Trampa tokom procesa na Saveznom sudu u Majamiju u utorak 13. juna, našao se na udaru kritike jer je bivši američki predsednik na crtežu “izgledao premlado”.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Odgovarajući na negativne ocene da je Trampa prikazao mlađim i fizički spremnijim nego što je u stvarnosti slučaj, umetnik Vilijem Henesi mlađi (65), rekao je da je retko kada dobijao bilo kakvu povratnu informaciju u vezi sa svojim skicama iz sudnice, prenosi Njujork post.

“Neki su rekli da izgleda suviše mršavo, premlado, a neki su rekli da izgleda predobro. Izgleda da negativni komentari dolaze od ljudi kojima nije mnogo stalo do Trampa”, rekao je Henesi.

On je dodao da je ovog puta dobio različite komentare za crtež Trampovog pojavljivanja u sudnici, od koji su polovina bili pozitivni, a polovina negativni. Kako je naveo, dan na sudu u Majamiju bio je “prilično stresan”, ali svoje skice je crtao baš onako kako ih je video. “Ja ne doterujem ništa, samo crtam ono što vidim”, rekao je crtač.

Henesi je bio jedan od tri umetnika koji su zabeležili Trampovo pojavljivanje na suđenju pred saveznim sudom u Majamiju prošlog utorka. Tramp je optužen po federalnoj optužbi u 37 tačaka za zloupotrebu poverljivih dokumenata i namerno zadržavanje informacija o nacionalnoj odbrani, ometanje pravde i lažne izjave. Tramp se izjasnio da nije kriv i nazvao optužbe “lovom na veštice”.

Crteži iz sudnice su naišli na podsmeh pojedinih korisnika društvenih mreža koji su tvrdili da je Henesi prikazao Trampa mlađeg od svojih 77 godina i mršavijeg nego što je u stvarnosti.

“Ova poslednja Trampova skica izgleda skoro isto kao nedavna fotografija njegovog sina Barona”, jedan je od komentara na Tviteru.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: