Podeli vest

Odluka o Temeljnom ugovoru nije donesena kvalifikovanom većinom, kako je bilo definisano koalicionim sporazumom, kazao je Krivokapić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

CRNA GORA PARLAMENT
Foto: Shutterstock

Šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić i dalje tvrdi da premijer Dritan Abazović treba da se izjasni da li je usvojen Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, ali i da nije siguran da će danas biti podneta inicijativa za skraćenje mandata Skupštini.

Krivokapić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara o Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, čiji je predlog je nedavno usvojila vlada.

Krivokapić, koji je bio protiv usvajanja tog predloga, kaže da je ostalo pitanje političke i pravne važnosti odluke koja je donesena.

Iako je iz vlade potvrđeno da je Temeljni ugovor sa SPC usvojen, Krivokapić tvrdi da nije.

“Ta odluka nije verifikovna, da vidimo ima li prostora da se Crna Gora vrati na evropski put. Odluka o Temeljnom ugovoru nije donesena kvalifikovanom većinom, kako je bilo definisano koalicionim sporazumom i da premijer treba da odluči da li je ugovor usvojen”, kazao je Krivokapić, preneo je portal RTCG.

O inicijativi Demokratske Crne Gore da bi bilo najbolje da premijer Dritan Abazović nakon izbora pravosudnih organa podnese ostavku, Krivokapić kaže da to ima dobrih i loših strana.

“Treba da odlučite hoćete li tu politiku ili onu koju je vlada napustila”, rekao je Krivokapić i dodao da bi u Crnoj Gori mogli biti organizovani parlamentarni izbori 23. oktobra zajedno sa lokalnim izborima u 14 opština.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: