Podeli vest

Kontrolno, etičko i disciplinsko telo UEFA (CEDB) odluku je donelo zbog ispada navijača Srbije na utakmicama protiv Norveške i protiv Slovenije u Ljubljani.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

uefa
Foto: Shutterstock

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je danas fudbalsku reprezentaciju Srbije zatvaranjem stadiona na narednoj utakmici protiv Švedske u Ligi nacija, sasopšteno je danas iz Niona.

Kontrolno, etičko i disciplinsko telo UEFA (CEDB) odluku je donelo zbog ispada navijača Srbije na utakmicama protiv Norveške (0:1) 2. juna i Slovenije u Ljubljani (2:2) 12. juna.

Disciplinsko telo UEFA kaznilo je selekciju Srbije sa jednom utakmicom bez publike, a ako se slični prekršaji ponove, “orlovi” će još jedan meč morati da igraju pred praznim tribinama.

Fudbalski savez Srbije moraće da plati ukupno 43,000 evra zbog tri različita incidenta – 30,000 evra zbog rasizma navijača, 5,000 evra zbog ulaska navijača na teren i 8,000 evra zbog toga što su navijači koristili lasere.

Uz to, UEFA je suspendovala golmana reprezentacije Srbije Predraga Rajkovića na dve utakmice zbog toga što je vređao službeno lice na meču protiv Slovenije.

Na narednoj utakmici protiv Švedske, 24. septembra u Beogradu, srpski fudbaleri moraće da nose transparent na kom će pisati “Recite ne rasizmu”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: