Podeli vest

Isporuke Ferari automobila u tromesečju april-jun porasle su za 29 posto, pri čemu su isporuke u Kinu više nego udvostručene na 358 jedinica.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ferari

Italijanska kompanija Ferari ostvarila je u drugom tromesečju veći profit od očekivaog i zabeležila rekordne porudžbine, što je navelo proizvođača luksuznih sportskih automobila da poveća svoje ciljeve za celu 2022. Prilagođena dobit pre kamata, poreza deprecijacije i amortizacije (EBITDA) porasla je u drugom kvartalu za 15 posto na 446 miliona evra, premašivši prognoze analitičara u anketi Rojtersa koji su predviđali 427 miliona evra.

Međutim, marža na prilagođenu EBITDA pala je na 34,6 odsto u posmatranom kvartalu sa 37,4 procenta godinu dana ranije, delom zbog inflacije industrijskih troškova, saopštila je kompanija.

Isporuke automobila u tromesečju april-jun porasle su za 29 posto, pri čemu su isporuke u Kinu više nego udvostručene na 358 jedinica.

Ovaj proizvođač luksuznih automobila naveo je da su hibridni modeli činili 17 posto njegovih isporuka u tom periodu, i da su počele prve isporuke modela 296 GTB koji košta 275.500 evra, čime je proširenja ponuda nakon lansiranja njegovog prvog hibridnog vozila SF90 Stradale.

Ferari je saopštio da sada očekuje korigovanu EBITDA za celu godinu između 1,70 milijardi evra i 1,73 milijarde evra u odnosu na prethodni prognozirani raspon od 1,65-1,70 milijardi evra.

Iz kompanije su dodali da je potražnja snažno porasla, da je većina njihovih modela trenutno rasprodata, i obećali da će isporučiti svoj prvi potpuno električni automobil 2025. godine, koji će biti jedan od 15 novih modela koje planiraju da lansiraju između 2023. i 2026. godine.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: