Podeli vest

Svi oni koji žele da se prijave za popisivače imaju šansu da to i urade večeras do 20.00 časova uz ispinjenje ovih uslova

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

anketa popis stanovništva
Foto: Pixabay

Republički zavod za statistiku podseća građane da se popis stanovništva, domaćinstava i stanova sprovodi od 1. do 31. oktobra i da je u toku konkurs za prijavljivanje popisivača, koji traje do 5. avgusta.

Popisivači će ostvariti prosečnu zaradu od oko 60.000 dinara neto (u zavisnosti od dodeljene teritorije za rad), uz nadoknadu troškova neophodnih za obavljanje posla, kao i pratećih poreza, doprinosa i zdravstvenog osiguranja tokom perioda angažovanja.

Ovo je prilika i za mnoge mlade ljude u Srbiji, da ostvare dodatnu zaradu i steknu nova iskustva. Mogućnost da se prijave za rad u Popisu imaju svi punoletni građani Republike Srbije:

  • Studenti,
  • Starosni penzioneri,
  • Nezaposlena lica,
  • Zaposlena lica

Građani mogu da se prijave za posao popisivača popunjavanjem elektronske prijave do 5. avgusta u 20 časova.

Mogu se prijaviti na linku: https://pod2.stat.gov.rs/PrijavaPOP/prijava/pop na sajtu popis2022.stat.gov.rs


Detaljnije informacije o zadacima popisivača i uslovima za njihov izbor zainteresovani građani mogu naći u okviru javnog poziva https://popis2022.stat.gov.rs/5-vestisaopstenja/news-events/20220722-javni-poziv-za-prijavljivanje-popisivaca/ .

bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: