Podeli vest

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti poručuje da se “neko u Briselu možda uplašio” nakon izjava predsednika Vučića o dijalogu

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

kurti
Foto: Shutterstock

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da se “neko u Briselu možda uplašio” govoreći o reakciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića koja se odnosi na nastavak dijaloga posle najnovijih odluka Prištine.

“Problem može biti u upozorenjima Beograda da će se povući iz procesa dijaloga. Oni greše, ali ovo je možda malo uplašilo nekoga u Briselu”, ocenio je Kurti, preneli su prištinski mediji.

Kurti je, komentarišući navode specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da je nova situacija u odnosima Beograda i Prištine promenila planove njegove posete, rekao da je Lajčak bio obavešten o akcijama Prištine, prenosi Kljan Kosova.

Premijer privremenih prištinskih institucija tvrdi i da se u julu očekuje sastanak na nivou glavnih pregovarača, dodaje Koha ditore.

Kurti je rekao da je Priština zainteresovana za pravno obavezujuće sporazume, s fokusom na, kako tvrdi, međusobno priznanje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sredu je, posle sastanka sa Lajčakom, naglasio da od dijaloga Beograda i Prištine nema ništa i da ne postoji ništa o čemu bi moglo da se razgovara posle najnovijih odluka Prištine.

“Nema ništa od toga, pustite taj dijalog, sve su to šuplje priče. Kakav dijalog, posle ovakvih odluka čemu dijalog, o Zajednici srpskih opština, a ne smeju da zalepe transparent. O čemu?”, upitao je Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: