Podeli vest

Miroslav Lajčak izjavio je da je osnivanje Zajednice opština sa većinskim srpskim stanovništvom ključno.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lajčak
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Specijani izaslanik EU Miroslav Lajčak izjavio je danas da je implementacija i osnivanje Zajednice opština sa većinskim srpskim stanovništvom ključna i naglasio da su uvereni da je nemačko francuski plan koji su predstavili u septembru najbolji način da se uspostave odnosi Srbije i Kosova.

Lajčak je nakon sastanka “petorke” sa predsednikom Srbije u Vili Mir dodao da smatraju da je taj plan važan i za evropske integracije regiona. “Naš posao će se nastaviti bez ikakvog odlaganja”, rekao je Lajčak.

Sastanku sa predsednikom Srbije prisustvovali su specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, savetnik za spoljnu politiku i bezbednost nemačkog kancelara Jens Pletner, savetnik za spoljnu politiku predsednika Francuske Emanuel Bon i savetnik za spoljnu politiku i bezbednost premijerke Italije Frančesko Talo.

Takodje sastanku je prisustvovao i ambasador SAD Kristofer Hil. Prethodno, oni su u Prištini razgovarali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, nakon čega je Lajčak izjavio da su očekivali više razumevanja za predlog za normalizaciju odnosa sa beogradom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: