Podeli vest

Vučić je izjavio da je imao veoma težak i možda i najteži razgovor sa predstavnicima “četvorke” i Lajčakom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Beogradu sa predstavnicima “četvorke” i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom imao veoma težak i možda i najteži razgovor koji su imali do sada.

“Imali smo otvorenu i ozbiljnu diskusiju, ono oko čega smo saglasni, jeste da zamrznuti konflikt nije rešenje, jer je samo pitanje trenutka kada će neko da ga odmrzne i kada će neodgovni pojedinci da uruše mir celog Zapadnog Balkana”, istakao je Vučić.

Istakao je da je kao predsednik Srbije danas nedvosmisleno bio suočen sa problemima i izazovima koji bi bili stavljeni pred našu zemlju ako se ne bi usaglasili sa predloženim planom za KiM.

U narednim danima konsultacije sa Vladom i Skupštinom o predlozima za KiM

Predsednik je izjavio da će u narednom periodu obaviti razgovore i konsultacije sa članovima vlade, parlamenta i sa svim značajnim društvenim grupama o predloženom sporazumu za KiM.

“Da smo spremni da prihvatimo koncept i da radimo na implementaciji predloženog sporazuma s tim sto sam napravio vrlo jasnim jednu stvar i pokazao svu brigu i rezervisanost po jednom vaznom pitanju, ali ne mogu da govim o tome, jer predlog nije javan”, istakao je Vučić u izjavi posle sastanka sa međunarodnim posrednicima.

Komentarišući ocene “petorke” o vladavini prava, on je rekao da ne zna šta su oni izjavili o napretku Srbije na tom polju, ali je izrazio nadu da su oni pozdravili napredak koji je Srbija ostvarila, kao i da očekuje podršku na evropskom putu Srbije.

Dao sam sve od sebe da čuvam i štitim Srbiju

Aleksandar Vučić izjavio je danas da pred Srbijom nisu laki dani, da nema ni lepih ni slatkih razgovora, i dodao da nakon razgovora sa “petorkom” može da kaže da je dao sve od sebe da čuva i štiti Srbiju.

Predsednik je naglasio da će nastaviti da čuva i štiti Srbiju još neko vreme.

Vučić je rekao i da očekuje da će Srbija imati dalju podršku na evropskom putu Srbije.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: