Podeli vest

Očekuje se da do susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija dođe uskoro, pre letnjih odmora,izjavio je Lajčak.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lajčak
Foto: Shutterstock

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da se u Briselu radi na organizovanju sastanka predstavnika dve strane na najvišem političkom nivou.

Lajčak, koji prisustvuje Prespanskom forumu, dodao je u intervjuu za TV21 da “očekuje da do susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija dođe uskoro, pre letnjih odmora”.

Lajčak je naveo da se sada radi na implementaciji ranije postignutih sporazuma usmerenih na rešavanje aktuelnih problema i oblikovanje budućih odnosa Beograda i Prištine.

“Druga stvar na kojoj radimo je rešavanje tekućih pitanja, kao što je problem nastao oko registarskih oznaka što je izazvalo ozbiljnu krizu u septembru. Želimo da obezbedimo da ne dođe do tenzija koje nikome nisu potrebne. Kao treće i najvažnije je oblikovanje budućih odnosa Srbije i Kosova i njihova normalizacija”, istakao je Lajčak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: