Podeli vest

Jovan Radulović Jodžir, kog je za predsednika predložila grupa građana “Jodžir do pobjede” osvojio je ispod jedan posto glasova na izborima u Crnoj Gori

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Jodžira poznaje Crna Gora, poznaje ga i Srbija i ceo Balkan, ali ne zbog njegovih političkih govora već zbog komičnih objava na društvenim mrežama.

Ovaj influenser doneo je odluku da se kandiduje na izborima za predsednika Crne Gore i regularno predao preko 8.000 validnih potpisa za kandidaturu.

Na društvenim mrežama Jodžir svakako ima prednost, jer je to njegovo polje. Na političkom polju pokazalo se da je njegov uticaj zanemarljiv iako na Instagramu ima247.000 pratilaca.

Jodžir je prema preliminarnim rezultatima osvojio 0,8 posto glasova i zauzeo poslednje mesto među kandidatima za predsednika.

Prvao glasa na predsedničkim izborima imalo je 542.154 građana. Izlaznost je bila 64,06 što znači da je Jodžir osvojio negde oko 3.000 glasova što je znatno manje od lajkova koje dobija na svojim postovima.

Sada je izvesno da u drugi izborni krug, koji će biti održan 2. aprila, idu Đukanović i Milatović. Iako iz DPS tvrde da je Đukanović na jučerašnjim predsedničkim izborima ostvario ubedljivu pobedu, ipak je Đukanović osvojio značajno manje glasova u odnosu na izbore 2018. godine, kada je imao više od 53 odsto osvojenih glasova u prvom krugu. Analitičari ocenjuju da je ovo velika pobeda Đukanovićevih oponenata i korak ka razvlašćivanju režima koji je na vlasti duže od tri decenije.

Klip sa Novakom Đokovićem jedan od najpopularnijih klipova Jodžira

U nizu komičnih klipova koje je Jodžir objavljivao tokom prethodnih godina, jedan od najpopularnijih je onaj sa Novakom Đokovićem.

Jodžir u klipu priča vic o Federeru, Nadalu i Đokoviću, a na Instagramu ovaj klip ima preko 84.000 lajkova. Međutim, lajkovi se očito ne pretvaraju u glasove.

Jodžirova poruka posle izbora uz smeh glasi: “Nismo se zagrijali, ušao sam nespreman, sledeće izbore ću da ih raznesem”


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: