Podeli vest

LaLiga tvrdi da FIFA nije konsultovala nacionala takmičenja evropskih država pre donošenja odluke o promeni sistema Svetskog prvenstva.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

fudbal
Foto: Pixabay

Organizacija nacionalnog prvenstva Španije (LaLiga) objavila je saopštenje u kom rukovodstvo španskog takmičenja tvrdi da FIFA nije konsultovala nacionala takmičenja evropskih država pre donošenja odluke o promeni sistema Svetskog prvenstva.

Na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2026. godine učestvovaće 48 reprezentacija, koje će biti podeljene u četiri grupe sa po 12 selekcija ”FIFA nastavlja sa svojim zloupotrebama u donošenju jednostranih odluka o svetskom fudbalskom kalendaru, pokazujući potpuno zanemarivanje značaja nacionalnih prvenstava i fudbalske zajednice uopšte.

FIFA potpuno zanemaruje ekonomsku štetu koju ove odluke nanose ligama širom sveta”, poručili su iz LaLige, prenosi Skajsport.

U saopštenju se dodaje i da lige nisu konsultovane ni o jednoj od danas predstavljenih promena, posebno o novom godišnjem klupskom takmičenju.

”Ove odluke ne uzimaju u obzir takmičarski, sportski i ekonomski uticaj na nacionalne lige, klubove i igrače daljim nabijanjem već preopterećenog rasporeda”, navodi se u saopštenju LaLige.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: