Podeli vest

Lavrov je razmenio mišljenja sa generalnim direktorom IAEA o pitanjima bezbednosti nuklearnih objekata u Ukrajini, uključujući i situaciju oko Zaporoške nuklearne elektrane.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sergej Lavrov
Foto: Shutterstock

 Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov potvrdio je nameru Moskve da nastavi blisku saradnju sa Međunarodnom agencijom za nuklearnu energiju (IAEA) kako bi naterao Kijev da odmah prekine granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Šef ruske diplomatije je, tokom sastanka na marginama 77. zasedanja Generalne skupštine UN, razmenio mišljenja sa generalnim direktorom IAEA Rafaelom Grosijem o pitanjima bezbednosti nuklearnih objekata u Ukrajini, uključujući i situaciju oko Zaporoške nuklearne elektrane (ZNPP), prenosi Tas s.

Lavrov je potvrdio nameru ruske strane da nastavi blisku saradnju sa IAEA s ciljem da režim u Kijevu odmah obustavi bombardovanje pomenute elektrane i okolnih teritorija, uključujući i grad Energodar u kome boravi osoblje ZNPP-a i njihove porodice, navelo je ministarstvo.

Tas s podseća da je ranije ovog meseca nuklearno postrojenje u Zaporožju posetila misija IAEA, koju je predvodio Grosi.

Međunarodna agencija za nuklearnu energiju objavila je izveštaj pozivajući strane u sukobu da stvore bezbednosnu zonu oko nuklearke Zaporožje kako bi bilo sprečene eventualne nezgode izazvane vojnom akcijom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: