Podeli vest

Navodi Ukrajine da ruska vojska granatira sopstvene gradove da bi optužila Kijev su laž, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

LAVROV
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianićenko, Pool

“Jednom rečju, oni lažu. Činjenice su poznate, naše Ministarstvo odbrane svakodnevno iznosi činjenice“, istakao je Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa vijetnamskim kolegom Bui Tan Sonom, prenosi TAS S

On je još rekao da „zapadne zemlje, moraju biti svesne svoje odgovornosti, bez obzira kako i šta objašnjavaju ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i njegovi saradnici”.

“Zapad mora biti svestan svoje odgovornosti za pogibiju civila, pre svega u Donbasu i drugim delovima Ukrajine, gde kijevski režim koristi oružje protiv civila“, rekao je Lavrov.

Poseta ruskog ministra Vijetnamu realizovana je povodom obeležavanja 10. godišnjice „sveobuhvatnog strateškog partnerstva“ dve zemlje, a Lavrov bi nakon toga trebalo da otputuje u Indoneziju kako bi prisustvovao sastanku ministara inostranih poslova G20 (Grupa 20), koju čini 19 najrazvijenijih zemalja sveta, zajedno sa Evropskom unijom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: