Podeli vest

Nadam se da među Evropljanima još ima odgovornih političara koji razumeju kakve posledice to može da izazove, naveo je Lavrov u svom članku za list „Izvestija“.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Sergej Lavrov
Foto: Shutterstock

Instruktori NATO-a i osmatrači na višecevnim raketinim sistemima (MLRS) , direktno na terenu kontrolišu dejstva ukrajinskih snaga, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenosi TAS S.

“Instruktori NATO-a i posmatrači MLRS-a očigledno već kontrolišu dejstva Oružanih snaga Ukrajine i nacionalističkih bataljona direktno na terenu. Nadam se da među Evropljanima još ima odgovornih političara koji razumeju kakve posledice to može da izazove”, naveo je Lavrov u svom članku za list „Izvestija“.

Šef ruske dipolomatije Ruski rekao je i da je uzaludan zahtev nemačkog kancelara Olafa Šolca Moskvi, da se dogovori sa Kijevom o garancijama teritorijalnog integriteta i suvereniteta za Ukrajinu.

Lavrov je objasnio da je takav dokument već postojao, i da je reč o “Minskom sporazumu”, koji je, prema njegovim rečima, propao uz pomoć Berlina i Pariza, koji su bili njegovi garanti, navodi TAS S.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: