Podeli vest

Jedan od lidera Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je večeras da je izlaznost na beogradskim izborima, prema njihovim procenama, 46 odsto, i da će manja izlaznost na današnjim izborima, koja je, kako smatra, rezultat bojkota dela opozicije, bitno uticati na rezultate beogradskih izbora.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Na konferenciji za medije izborne liste “Biramo Beograd – Dobrica Veselinoć – Miloš Pavlović”, Lazović je podsetio da je izlaznost na izborima u Beogradu u decembru bila 58 odsto.

“Bojkot nije naišao na veliku podršku građana, ali je uticao na izborni rezultat, jer bi izlaznost od 58 odsto značila pobedu na beogradskim izborima. Sem toga, bojkot je izazvao ogromnu konfuziju među biračima. Imali smo dva protivnika SNS i dojučerašnje koalicione kolege koji su nam gurali klipove u točkove, koji su bili bolni, teški i tužni”, rekao je Lazović.

On je poručio da se i dalje nadaju pobedi u Novom Sadu, Nišu i pojedinim beogradskim opštinama.

Lazović se posebno zahvalio kolegama iz koalicije “Biramo borbu” i Savi Manojloviću i njegovom pokretu “Krani-promeni”, sa kojima su, kako je istakao, imali odličnu saradnju.

“U narednim danima pozvaćemo “Kreni-promeni” na razgovor o daljoj saradnji”, rekao je Lazović.

On je izrazio najveću zahvalnost aktivistima koji su se, kako je rekao, lavovski borili da njihove poruke dođu do građana.

Kako je rekao, bili su svesni da mediji neće dovoljno ispratiti njihovu kampanju i zato su se orijentisali na direktni kontakt sa građanima.

“Dali smo srce za ove naše gradove, za nas se borba nastavlja. Borbu smo izabrali, borbu smo dobili i nije nam žao zbog toga”, poručio je Lazović.

Kako je rekao, uspeli su da zaustave izborne mahinacije na više od 10 lokacija.

“Veliki napredak smo napravili jer smo uspeli da odgovorimo na ogroman pritisak SNS na birače, zaustavljena je kupovina glasova na više mesta. Naši kandidati napadani su, uključujući i mene, a jednom članu našeg tima razbijena je glava ciglom”, rekao je Lazović i dodao da su svi ti slučajevi prijavljeni policiji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: