Podeli vest

Nikola Perišić iz Centra za društvenu analizu izjavio je da će izlaznost na današnjim izborima biti manja nego na izborima 17. decembra prošle godine.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

FOTO TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

Perišić je rekao za Tanjug da postoji trend da zapravo najveći broj građana glasa u jutarnjim satima i u kasnim popodnevnim satima.

“I to smo i danas mogli da vidimo, jer smo 11 sati videli da je u stvari u Beogradu i veća izlaznost nego na decembarskim izborima. Onda je u tim ranim popodnevnim časovima trend pao da bi sada u poslednjih nekih sat-dva ponovo došlo do skoka, ali jasno je da će izlaznost biti manja nego na decembarskim izborima “, rekao je Perišić.

Poredeći izlaznost sa prethodnim izborima, Perišić kaže da je izlaznost u Nišu i Novom Sadu već sada veća nego 2020. godine.

“Ta izlaznost je već sada nadmašena i biće između 50 i 55 odsto, što je karakteristika i za čitavu Srbiju”, rekao je Perišić. Dodao je da će u Beogradu ta izlaznost biti manja, kao i da na to utiče i činjenica da je reč o lokalnim izborima, ali da se već oseća umor birača od čestih izbornih procesa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: