Podeli vest

Predstavnik kompanije Lego poručio je da je odlučeno da na neodređeno vreme prekine komercijalne operacije u Rusiji.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lego
Foto: Pixabay

Najveći svetski proizvođač igračaka, danski Lego, objavio je danas da će prekinuti sve svoje poslovne aktivnosti u Rusiji, što znači da će prestati i sa zapošljavanjem svog moskovskog osoblja, kao i partnerstvo s kompanijom koja je upravljala 81 radnjom u Rusiji.

Predstavnik kompanije Lego poručio je da je odlučeno da “na neodređeno vreme prekine komercijalne operacije u Rusiji, s obzirom na kontinuirani poremećaj u operativnom okruženju”, prenosi Gardijan.

Navodi se da je to je uključivalo i raskid radnog odnosa većeg dela moskovskog tima i partnerstvo sa grupom Inventiv Ritejl koja je upravljala 81 radnjom u ime danskog brenda, što je danas potvrdio i predstavnik te grupe.

Gardijan navodi da je Rusija početkom maja stavila Lego proizvode na listu robe koja bi mogla da se uveze bez saglasnosti vlasnika intelektualne svojine kako bi se zaobišla ograničenja nametnuta zbog sukoba u Ukrajini.

Dodaje se da su na listi koju je objavilo ministarstvo industrije i trgovine bili Epl i Samsung pametni telefoni, glavni brendovi automobila, konzole za igre i rezervni delovi koji se koriste u raznim industrijama.

Mnogi zapadni brendovi su napustili Rusiju zbog zapadnih sankcija i nastojanja da se izbore sa pretnjama Kremlja da bi sredstva u stranom vlasništvu mogla biti zaplenjena.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: