Matijas Lesor kažnje je od strane lige sa tri utakmice suspenzije i 10 hiljada evra zbog incidenta na utakmici sa Crvenom zvezdom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

lesor
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ/ARHIVA

Košarkaš Partizana Matijas Lesor kažnje je od strane lige sa tri utakmice suspenzije i 10 hiljada evra zbog incidenta na utakmici sa Crvenom zvezdom kada je udario centra Crvene zvede Filipa Petruševa, objavila je ABA liga na zvaničnom sajtu.

Zbog suspenzije Lesor neće igrati utakmice sa Cedevita Olimpijom u Beogradu, FMP-om u Železniku i Igokeom kod kuće.

“Mathias Michel Lessort, igrač KK Partizan kažnjava se jer je na utakmici broj 144, 21. kola 1. ABA lige, odigranoj dana 13.03.2023. godine u Beogradu između KK Partizan Možart Bet i KK Crvena zvezda Meridianbet prvo odgurnuo, a zatim udario u pređelu lica igrača ekipe KK Crvena zvezda Meridianbet Filipa Petrušev”, navedeno je, između ostalog, u odluci disciplinskog sudije ABA lige Hrvoja Vidana.

Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Lesora

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu KK “Crvena zvezda” protiv košarkaša KK Partizan Matijasa Lesora, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, jer prijavljeno delo nije krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Tužilaštvo smatra da je reč o disciplinskom prestupu. Krivična prijava je odbačena imajući u vidu višegodišnju javnotužilačku praksu, a posebno stav Apelacionog suda u Beogradu koji je zauzeo još 2011. godine da “učesnici sportskog takmičenja i sportske manifestacije, znači lica koja po statutu sportskog saveza imaju svojstvo obaveznog i dozvoljenog učesnika sportskog takmičenja ili mafifestacije, ne mogu biti izvršioci ovog krivičnog dela”, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Zbog toga tužilaštvo smatra da se nasrtaj Lesora na Petruševa ne može okarakterisati kao krivično delo “Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu” koje se goni po službenoj dužnosti, već se u radnjama Lesora pored disciplinskog prestupa, koji se sankcioniše prema pravilima lige, mogu eventulano ostvarititi i elementi krivičnog dela “Laka telesna povreda” koje se goni po privatnoj tužbi.

Ukoliko je oštećeni zadobio telesne povrede svoja prava može da zaštiti podnošenjem privatne tužbe pred nadležnim sudom.

Lesor je prijavljen jer je 13. marta nakon završetka košarkaške utakmice 21. kola ABA lige u “Štark areni” nakon sudijskog znaka za kraj utakmice nasrnuo na košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa, gurnuo ga sa dve ruke i nakon toga udario desnom rukom u predelu lica.

Nakon toga je pokušavao da nastavi napad uprkos pokušajima ostalih aktera košarkaške utakmice da ga zadrže i smire.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ